Pomozte dětem z Ukrajiny

V rámci aktuálního dění na Ukrajině se nejen členové Školního parlamentu, ale i ostatní žáci naší školy mohou zapojit do veřejné sbírky „Pomozte dětem“ k získání prostředků na přímou pomoc uprchlickým dětem na našem území. Pomoci můžete zasláním finančního daru nebo během „s Kuřetem“. Bližší informace naleznete ZDE.

Rovněž Charita Česká republika pořádá sbírku na Ukrajinu. Jedná se možnost přispět na elementární humanitární pomoc trpícím přímo na Ukrajině – potraviny, léky, oblečení, v další fázi i pomoc především ženám a dětem prchajícím z Ukrajiny do sousedních států, včetně ČR. Peníze je možné poslat na účet prostřednictvím příkazu v mobilní bance, převodem na účet nebo pomocí QR kódu.

Pokud chcete přispět materiálně, starobělští skauti ve spolupráci se skauty Junák – Český skaut z.s. Ostrava organizují sbírku potřeb na pomoc lidem z Ukrajiny. Následující tři týdny budou pomáhat s humanitární sbírkou pro Moment ops. Co konkrétně můžete darovat, se dovíte ZDE.
Sbírka bude probíhat v sobotu 12.3. od 17 do 18hod. ve skautské klubovně vedle kostela, nebo věci můžete nosit od pondělí do pátku od 8 – 11 hodin na římskokatolickou faru.

Rovněž Městský obvod Stará Bělá ve spolupráci s Textilní bankou pořádá humanitární sbírku textilu, který můžete přinést do mateřské školy na ulici Mitrovická od 21. – 23. 4. 2022. Bližší info v letáku.
Školní parlament