Hrdá škola – den první

Čtvrtek – seznámení s jednou z profesí na naší škole – kuchařka a vedoucí školní jídelny, podobná práce žáků ve školní kuchyňce – příprava občerstvení studené kuchyně ve skupinkách, tvoření vlastního týdenního jídelníčku, sledování filmu Ratatouille. Den byl voňavý, chutný, mlsný, sytý. 🙂

David Novák: Dnes si pro nás paní učitelka připravila návštěvu školní jídelny. Domluvila s bývalou paní vedoucí, že nám povykládá, jak to tam funguje. Například jsme se dozvěděli, že paní kuchařky vaří od 6:00 do 14:30, nebo bývalá paní vedoucí je matkou současné paní vedoucí. Protože nemáme potravinářský průkaz, mohli jsme se podívat do kuchyně pouze výdejním okénkem. Po návštěvě jídelny jsme šli do školní kuchyňky připravovat jídlo, na které jsme si donesli z domu přísady. 1. skupinka udělala různé druhy jednohubek, 2. skupinka připravila palačinky se šlehačkou, ovocem, nutelou a posypkou, 3. skupinka udělala nazdobené vafle a 4. skupinka ovocný špíz. Co jsme si připravili, to jsme taky snědli. Umyli jsme nádobí, uklidili po sobě kuchyňku, ve třídě pak vymýšleli svůj jídelní lístek a chvíli se koukali na film o krysím kuchaři – Ratatouille. Strašně jsem se přejedl, ale den jsem si moc užil.

Video z besedy ve školní jídelně ZDE Video ze školní kuchyňky ZDE

Děkuji, Klárko M., za půjčení mobilu k focení a zaslání všech fotografií a videí. Bez Tebe by dnes žádná dokumentace nebyla.